Het Gymnasion is een secundaire school met een eerste, tweede en derde graad en twee Se-n-Se-opleidingen. De eerste graad A-stroom vervolgt in een breed studieaanbod in de tweede en derde graad doorstroomfinaliteit, aangevuld met drie specifieke studierichtingen in de dubbele finaliteit.   

Kies je eigen pad

Onze leerlingen uit de dubbele finaliteit behalen bovendien een kwalificatie waarmee zij aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt in de veiligheidssector of in sportieve of commerciële beroepen. Of je nu kiest voor een studierichting die je voorbereidt op verder studeren of je gaat voor een praktijkgerichte opleiding die je klaarstoomt voor een job, wij staan aan je zijde als leraar en coach. 

Sociale vaardigheden

Naast degelijk onderwijs zetten we in op sociaal ondernemerschap, fairplay en teamspirit. Of je nu sport of Latijn studeert, bij ons leer je zelfredzaam te zijn: door samen te werken, respectvol in dialoog te gaan en initiatief te nemen. Een open, sociale en sportieve attitude is daarom onmisbaar. 

Openheid

Ook ouders kunnen rekenen op open communicatie. Je ontvangt van ons regelmatig updates via Smartschool over de voortgang van je kind. Omgekeerd rekenen wij ook op open en enthousiaste ouders die zich engageren voor de school.    

Groene omgeving

Onze school is omringd door open ruimte en groen, een omgeving die aanzet tot bewegen. We zijn dan ook een sportieve school, in alle betekenissen van het woord. Een jongerencoach en onze leerlingenbegeleiding staan mee in voor ieders welzijn. Want een gezond lichaam en een gezonde geest gaan hand in hand.   

Zie je het al helemaal zitten in Het Gymnasion? Spring dan eens binnen of ontdek hier alles over inschrijven en aanmelden. Wil je graag nog meer info, check dan zeker ons uitgebreid aanbod of neem contact op met de school.

Afbeelding
Een groepje leerlingen zitten buiten te babbelen op de speelplaats van Het Gymnasion